10 Kjappe: Gustav Jørgensen

Postet tirsdag 31. januar 2017

Gustav Jørgensen // Blood Forest Family
Gustav Jørgensen fra Blood Forest Family om blant annet The Blood Brothers, Great People, Miley Cyrus og cornrows på overvektige (hvite) menn.

Hvem er du og hva gjør du i det vi kaller det norske musikklandskapet?
Gustav Jørgensen, bosatt i Stavanger, spiller synth i Blood Forest Family, for tiden aktuelle med debutsingelen “Body”, slipper EP 15. februar. Ellers produserer jeg elektronika av ymse typer og snurrer plater på si.

Hvis du kunne velge et band eller en artist i Norge som skal oppleve stor suksess i nær framtid, hvem ville du valgt og hvorfor?
Godt spørsmål. Av norsk musikk hører jeg mest på folk som kjenner. Sykt mye bra og variert talent ute å går om dagen! Vanskelig å velge bare et band eller artist, men la meg få skryte litt av Peter Estdahl, Great People, Living og Wayra Taqui!

Hvilke låter er du hekta på for tiden?
Stockhaus & Vilde Tuv – «Svømmebasseng» (Vilde er generelt fantastisk)
Årabrot – «He-Satan Dêofol» (helt rå)
Qluster – «Haste Töne» (fineste og mest behagelige låta som fins)

Finn fram en musikkvideo du elsker og fortell hvorfor.
El Guincho – Bombay, En slags stilistisk videokollasj med mange sprø og fine scener som involverer bl.a nakne damer, gullmaling, ild og fugler. Samtidig skal det forestille en slage spansk lavbudjsettsversjon av “Cosmos” Pussig, men poetisk og full av uforståelig symbolisme. Minner estetisk sett litt om Jodorowsky´s “Holy Mountain”.Jævlig kul låt også, da.

Ja, begrepet er ganske teit, men hvis du måtte dra fram noe, hvem eller hva er din musikalske guilty pleasure og hvorfor digger du det?
Tror egentlig ikke helt på bekgrepet guilty pleasures, eier på en måte ikke skam nok til å skille guilty og generell pleasure? Synes fortsatt at Miley Cyrus med Party In The USA er helt rå.

Hva er den siste skiva du kjøpte?
Anenon – Petrol (Amazing)

Grav frem et albumcover du elsker og fortell hvorfor.
Vanskelig spørsmål, kommer umiddelbart bare på The Blood Brothers med nydelige Crimes. Jeg mener selv det er bandets desidert beste album, med sykt mange sterke låter. Samtidig som at coveret er nok så tøysete og tacky i kontrast.

The Blood Brothers - Crimes

Beste hårsveis noensinne og hvorfor?
Våknet opp med bleiket bolleklipp her forleden, så heier litt på den, hehe. Ellers er cornrows på overvektige (hvite) menn stadig en slager. Sier seg selv.

Hva er ditt beste festivalminne?
Det å ikke huske noenting. Good times!

Siste spørsmål nå, hva syns du man bør man glede seg til i tiden som kommer?
Bobler mye kult i undergrunnsscenene rundt i landet for tiden, spent på om noe av det vil treffe overflaten snart? Nei, vet ikke as, kun tiden får vise, men har en god magefølelse for 2017. Hold selvfølgelig et øye på At Home Music og stallen deres, veldig mye bra i vente der!