10 Kjappe: Herman Wildhagen

Postet mandag 20. mars 2017

Herman Wildhagen // foto: Hanna Sofie Tønsberg
Herman Wildhagen prater om The Strokes, Queens Of The Stone Age på Norwegian Wood i 2008 og hvordan livet som Dolmio-Herman egentlig er.

Foto: Hanna Sofie Tønsberg

Hvem er du og hva gjør du i det vi kaller det norske musikklandskapet?
Jeg heter Herman. Mine venner kaller meg dessert-kongen fordi jeg er en veldig stor tilhenger av dessert. De kaller meg også Dolmio-Herman fordi det hender jeg spiser Dolmio to (eller kanskje tre da) ganger på en uke. I tillegg spiller jeg gitar i Panda Panda pluss noen andre band og prosjekter. Kommer også med debut-solo-EP i mai hvor jeg har med meg verdens fineste band, det gleder jeg meg til! Slapp første singel fra den for et par uker siden, og den andre slapp jeg fredag forrige uke.

Hvis du kunne velge et band eller en artist i Norge som skal oppleve stor suksess i nær framtid, hvem ville du valgt og hvorfor?
Det er jo mange da, har blant annet troen på at mine venner i Pom Poko kommer til å få til mye fett framover. De lager rett og slett skikkelig bra låter, så gleder meg til å følge med på dem videre.

Hvilke låter er du hekta på for tiden?
Hele On the beach-albumet til Neil Young!

Finn fram en musikkvideo du elsker og fortell hvorfor.
Hmm, den første jeg tenker på er The Strokes – You Only Live Once. Fikk bare så sykt lyst til å spille i band da jeg var sånn 13 år og så blant annet den videoen og hvor tøffe de var.

Ja, begrepet er ganske teit, men hvis du måtte dra fram noe, hvem eller hva er din musikalske guilty pleasure og hvorfor digger du det?
Har bare pleasures 🙂

Hva er den siste skiva du kjøpte?
Svenska Kaputt – Suomi.

Grav frem et albumcover du elsker og fortell hvorfor.
CocoRosie – Grey Oceans. Jeg synes det coveret er så vanvittig stygt og glorete. Og når man hører musikken, så passer det bildet så utrolig bra, selv om musikken overhode ikke er vanvittig stygg og glorete. Hm..

CocoRosie_GreyOceans_RE Digipac(die#15036)_Final+.indd

Beste hårsveis noensinne og hvorfor?
Espen Eckbo på albumcoveret til Boyzvoice. Hadde såååå lyst på sånn sveis da jeg var 7 år hahaha.

Hva er ditt beste festivalminne?
Det må være Queens Of The Stone Age på Norwegian Wood i 2008. Hele bandet var visstnok matforgifta fra dagen før. Jeg synes liksom den musikken kledde utrolig godt å bli spilt av en skikkelig kvalm gjeng som prøvde å levere en bra konsert. Sick, Sick, Sick, liksom, og Josh Homme som sliter med å ikke kaste opp. Ble litt mye dramaaa med den skokastinga da.

Siste spørsmål nå, hva syns du man bør man glede seg til i tiden som kommer?
Jeg gleder meg til sol og den nye plata til Feist!!