10 Kjappe: Karen Norbakk

Postet fredag 10. mars 2017

Karen Norbakk // Foto: Renate Madsen
Karen Norbakk fra Mandelbaum Management fikk nylig manager-stipend fra Music Norway, hør hva hun har å si om blant annet Sigrid, Arca, Rytmeklubben og Leonardo DiCaprio i Titanic.

Foto: Renate Madsen

Hvem er du og hva gjør du i det vi kaller det norske musikklandskapet?
Jeg heter Karen Norbakk, og jeg er manager i Mandelbaum Management. Det kuleste managementet i verden.

Hvis du kunne velge et band eller en artist i Norge som skal oppleve stor suksess i nær framtid, hvem ville du valgt og hvorfor?
Kan jeg velge min egen? Rytmeklubben ga ut en singel for noen uker siden, og følger snart opp med enda en. De kommer til å prege det norske pop-landskapet i årene fremover. Og så elsker jeg Amanda Delara.

Hvilke låter er du hekta på for tiden?
«Dont Kill My Vibe» av Sigrid, fantastisk breakup låt. Og «Keep Running» av Tei Shi, som jeg digger og synes flere burde digge? Ooog det nye albumet til the XX + «Fantastic» med Flume ft. Glass Animals.

Finn fram en musikkvideo du elsker og fortell hvorfor.
Jeg elsker Arca, og friheten i det han gjør. Musikkvideoene hans, og musikken er hard og sår på samme tid, og jeg synes videoen til «Vanity» får det frem på en vakker og skitten måte.

Ja, begrepet er ganske teit, men hvis du måtte dra fram noe, hvem eller hva er din musikalske guilty pleasure og hvorfor digger du det?
Red Hot Chili Peppers, fordi de lagde noen av favorittalbumene mine. Og fordi jeg elsker Anthony Kiedis, sorry. Og hallo, Rick Rubin produserte de beste albumene deres.

Hva er den siste skiva du kjøpte?
Hele diskografien til Flume. Før det kjøpte jeg Jamie XX «Colours», verdens beste album.

Grav frem et albumcover du elsker og fortell hvorfor.
Er det lov til å si Jamie XX på nytt? Jeg elsker alt han gjør, enkeltheten, tidsrommene i bassen, fonten, fargene, lyset, livet. Alt. Og det nye til Bonobo, herregud.

Jamie XX In Colour

Beste hårsveis noensinne og hvorfor?
Leonardo DiCaprio i Titanic. Hands down.

Hva er ditt beste festivalminne?
Da jeg stod helt alene på en festival i Paris, vind i håret, akkurat perfekt mengde alkohol, og Jamie XX som spilte for 200 franske folk.

Siste spørsmål nå, hva syns du man bør man glede seg til i tiden som kommer?
Man bør glede seg til ny musikk fra Rytmeklubben, en vakker EP fra Hasta og en festivalsommer med Cashmere Cat på plakaten. Og så bør man alltid glede seg til bursdager, det gjør ihvertfall jeg.