10 Kjappe: Lilyer

Postet torsdag 19. januar 2017

lilyer-drew-bienemann-kopi
Singelaktuelle Lilyer prater om blant annet Jenny Hval, The Lemon Twigs, Britney Spears og det å glede seg over at det er mye fremgang i verden, til tross for alt det mørke som har skjedd i det siste.

Foto: Drew Bienemann

Hvem er du og hva gjør du i det vi kaller det norske musikklandskapet?
Jeg bor i L.A. men er fra Oslo, og i vår gir jeg ut min debut-EP på Jansen Plateproduksjon. Noen har kanskje hørt meg i WATERS, der jeg spilte keys, sang og skrev låter før jeg slutta for et par år siden, eller i Elskling, bandet jeg hadde i San Francisco.

Hvis du kunne velge et band eller en artist i Norge som skal oppleve stor suksess i nær framtid, hvem ville du valgt og hvorfor?
Jenny Hval er jo en suksess allerede, men den siste plata hennes er så bra at hun burde gjøre rent bord på Spellemannsprisen, headline Øya og toppe VG-lista.

Hvilke låter er du hekta på for tiden?
Hører på den nye plata til The XX på repeat, og må grine litt hver gang jeg kommer til “Say Something Loving”. “Ivy” av Frank Ocean kommer jeg til å høre på i årevis. “Sister” av Angel Olsen og “Can’t Go Home” av Weyes Blood også.

Finn fram en musikkvideo du elsker og fortell hvorfor.
The Lemon Twigs – “As Long As We’re Together” må være en av de beste fra i fjor. Hockeysveis, lilla silkebukser med camel toe og futuristiske biler ute i ørkenen, og en dødsbra låt fra to brødre som ikke engang er 20.

Ja, begrepet er ganske teit, men hvis du måtte dra fram noe, hvem eller hva er din musikalske guilty pleasure og hvorfor digger du det?
Har ingen skam! Synes Britney Spears er litt undervurdert. Ellers synes jeg at alle burde høre på Mariah Carey sin «Memoirs of an Imperfect Angel», spesielt «H.A.T.E.U.» Klassisk låt skrevet av The-Dream.

Hva er den siste skiva du kjøpte?
Merle Haggard – I’m Always on a Mountain When I Fall på kassett. Har bestemt meg for å utelukkende høre på kassetter i bilen, og da blir det en del deep cuts.

Grav frem et albumcover du elsker og fortell hvorfor.
Bill Callahan – Sometimes I Wish We Were An Eagle. Passende pastoralt maleri på en av mine yndlingsplater fra de siste årene. Jeg tenker på Bill Callahan som singer-songwriter-versjonen av en fredelig hest som står og gresser ute på enga mens han tenker over livets tilbøyeligheter.

eaacefb67b788d80dff9dcf9c6b3bea3.1000x1000x1

Beste hårsveis noensinne og hvorfor?
Jeg fikk ikke lov til å ta full permanent den gangen på nittitallet da alle gjorde det, men fikk forhandlet meg til å ta det i panneluggen. Det holdt bare i et par uker siden håret mitt var for glatt, men følte meg utrolig fresh så lenge det varte.

Hva er ditt beste festivalminne?
Festival er oppskrytt, men antakeligvis å være skikkelig forelska på Primaveras vinterfestival i Barcelona i 2009, og danse slow mens Cass McCombs fremførte plata Catacombs.

Siste spørsmål nå, hva syns du man bør man glede seg til i tiden som kommer?
Kan vi si glede seg over i stedet? I så fall synes jeg det er viktig å glede seg over at det er mye fremgang i verden, til tross for alt det mørke som har skjedd i det siste. Personlig gleder jeg meg til Womens’ March 20. januar, sammen med titusenvis andre. Og til Lilyers neste konsert, 30. januar på The Hi Hat i L.A. hvis noen skulle være på California-ferie.