10 Kjappe: Ole Torstein Hovig

Postet onsdag 8. mars 2017

Ole Torstein Hovig
Ole Torstein Hovig, labelsjef/altmuligmann i Furuberget om blant annet Oneohtrix Point Never, Kelela og sin gamle Tengen Toppa Gurren Lagann-genser.

Hvem er du og hva gjør du i det vi kaller det norske musikklandskapet?
Hei! Jeg heter Ole Torstein Hovig og gjør ganske mye forskjellig i det norske musikklandskapet. Alltid skikkelig inhabil. Spiller i masse band, blant annet Ludvig Moon, Shevils, Wild Fauna og med Anne Lene Hägglund. Booker også musikk for Volumfestivalen og sist, men ikke minst, er med og driver indielabelet Furuberget sammen med André Lersveen.

Hvis du kunne velge et band eller en artist i Norge som skal oppleve stor suksess i nær framtid, hvem ville du valgt og hvorfor?
Oi, godt spørsmål. Jeg vil jo veldig gjerne nevne alle band jeg gir ut og spiller i, men går det greit med to? For akkurat NÅ vil jeg veldig trekke frem Spielbergs og Posterboys. To hardarbeidende band med masse flinke musikere som laget musikk som det dessverre lages alt for lite av i Norge, i hvert fall av den kvaliteten de to bandene innehar. Spielbergs er jo nesten blitt et retroband med den blandingen av emo, hardcore og gitardrevet indierock de gjør. Ghost Boy er et lite mesterverk og jeg har vært så heldig å spille med de live, og får gåsehud hver gang jeg spiller den!

Posterboys er klassisk power pop som få har gjort bedre og med mer spilleglede i Norge. De er jo tro til sjanger og inspirasjonskilden, men det er noe med spillegleden og ærligheten i det som jeg virkelig elsker! I tillegg er de nesten like punka som Exploding Hearts, i hvert fall live, og det er det litt for få power pop-band som er for tiden.

Hvilke låter er du hekta på for tiden?
Ja, jeg er hekta på en del låter. Først er det jo noe labelstuff såklart. Spielbergs med Ghost Boy og Posterboys med Best Friends. I tillegg må jeg trekke frem nye albumet til Kingdom, som er fire af! Er masse låter der jeg er hekta på. Spesielt «What Is Love», sammen med SZA og ikke minst club-editen av «Nothin», som ble så bra at den ble med på albumet.

I tillegg er jeg fortsatt hekta på Jam City – «Today», som er en veldig fin låt fra det veldig undervurderte andrealbumet hans.

Finn fram en musikkvideo du elsker og fortell hvorfor.
Oneohtrix Point Never – Sticky Drama.

Herregud for en video. Den har liksom alt. Synes også det er gøy i den anmeldelsen jeg leste hvor de drar paralleller mellom den og den videoen til Slipknot – «Duality». Hakket mindre tenåringsaggresjon, men kanskje litt samme tema/budskap? Liker også at Sticky Drama minner meg om The Tribe.

Ja, begrepet er ganske teit, men hvis du måtte dra fram noe, hvem eller hva er din musikalske guilty pleasure og hvorfor digger du det?
Jeg liker å tro jeg ikke har guilty pleasures, men har innsett det er noe musikk jeg kun hører på med headset, selv hjemme. Er ikke veldig mye, men bittelitt, og det er som regel op/eds til animeer, altså japanske animasjonsserier, eller noe trance. Av op/eds er vel Sorairo Days definitivt favoritten. Blir kjempenostalgisk hver gang jeg hører den. Finnes et bilde av at jeg spiller rockekonsert som ungdomsskoleelev i en Tengen Toppa Gurren Lagann-genser.

Ole Torstein Hovig tbt

Etter at jeg oppdaget Lorenzo Senni bestemte jeg meg for å gjøre litt dypdykk i det man kan kalle «ekte» trance også. Det er spesielt en låt jeg har blitt dypt forelsket i, etter at jeg hørte den på Klubb Knulldrøm (tusen takk til David Dajani!). Det er Gouryella med «Gouryella». For en melodi! Får meg til å smelte hver gang.

Hva er den siste skiva du kjøpte?
Heh. Det er vel debutalbumet til Ludvig Moon, altså bandet mitt. Kjøpte tre eks til familie og venner til jul! Det er jo megateit, men var en enkel gave å gi bort for blakk freelancer.

Jeg har egentlig ikke kjøpt vinyl på typ over to år, utenom tilfeldig rask på loppis, MEN jeg skal bestille luksusutgaven av Kelelas Cut 4 Me. Både fordi det fulgte med kul merch men også fordi jeg elsker labelet, Fade To Mind og fordi det albumet var så utrolig forut for sin tid. I tillegg har det har gått fire år og jeg eier det fortsatt ikke fysisk. Fade To Mind/Night Slugs/Kingdom/Total Freedom-soundet er jo noe veldig mange har blitt inspirert av. Enten det er FKA Twigs, Arca, Cashmere Cat eller Nils Bech/Drippin, Koso og Purrpurrpurple her i Norge.

Grav frem et albumcover du elsker og fortell hvorfor.
Det er mange albumcover jeg er veldig glad i, men ingen slår Loveless. Sjelden et bilde har på en måte fortalt så mye om musikken, på så mange måter.  Fargen, det manglende fokus i bildet, jazzmasteren, tåka. Alt sier liksom så mye om musikken.

my bloody valentine // loveless cover

Beste hårsveis noensinne og hvorfor?
Tror jeg ikke skal ta noe ironisk her og igjen prate om Kelela. Hun har alltid veldig bra hår og kler sidecut bedre enn de fleste!

Hva er ditt beste festivalminne?
Det er ganske mange, men hvis jeg må trekke frem ett er det å være ung og overmodig på Volumfestivalen i 2010. Der ble jeg kjent med nesten alle jeg spiller i band med nå, så masse bra konserter og generelt skjønte det fantes kule ting utenfor Hedmark!

Siste spørsmål nå, hva syns du man bør man glede seg til i tiden som kommer?
Da blir det litt reklame igjen, men såklart debutalbumet til Posterboys, som kommer til høsten. I tillegg kommer det snart en ny singel med Magic Mirror, som jeg kan garantere er dritfin. Spielbergs jobber med ny musikk, det jeg har hørt lover veldig godt!

I tillegg kommer vi i Ludvig Moon kommer snart med noe nytt. Det blir noe helt annet og ganske uvant, og jeg tror det er det vi har laget som vi er mest fornøyd med! I tillegg er jeg i studio med Wild Fauna nå, hos Kenneth Ishak, spennende å se hva vi får gjort denne uka!