by:Larm 2017: Dag 2

Postet lørdag 4. mars 2017

shame bylarm
Trygg og god konsert fra bergensk stjernelag, hardtslående britisk intensitet og festing med Balestrands største rapstjerne på by:Larm 2017s andre dag.

Strange Hellos på BLÅ

Bergensbaserte Strange Hellos var et av bandene jeg hadde veldig lyst til å få med meg under årets Trondheim Calling, men dessverre gikk glipp av. Derfor var konserten de gjorde på BLÅ i går kveld høyt oppe på interessante konserter på by:Larm. Strange Hellos kan kort oppsummeres som lettfordøyelig sterk pop-rock med hint av den snilleste shoegazen. Det hele spilt av en sammensmeltning av musikere fra Lumikide, Great News, Casiokids, The Megaphonic Thrift, O.Martin og livebandet til Aurora.

Strange Hellos gjorde en trygg og god konsert på BLÅ, uten feilskjær men også uten de aller største høydepunktene. Det første jeg tenkte etter at de rundet av sin første låt fra scenen var at Strange Hellos er et ganske så perfekt Øya-band. Sonisk interessant pop-rock med nok 90s-krydderier til å få kredpoeng, samtidig som de har en vinkling i låtskrivingen som gjør dem lette å like for nye lyttere. Samspillet mellom de mange musikerne på scenen var like lett og ledig som man forventer av såpass erfarne folk. Det er ikke uten grunn at de har fått innpass i årets Øya-program.

karakter 7

Shame på BLÅ

De fem unge britene i Shame gjorde en av by:Larm 2017s beste konserter i går kveld på BLÅ. I den altfor korte tidsperioden de fikk være på scenen dundret de ut post-punk spilt med en så insisterende energi at det var umulig å stå stille. Shame fungerer på et vis som en slags symbiose av attituden til Sleaford Mods og den svette, klamme stemningen i Fat White Family sitt uttrykk. Til tross for disse assosiasjonene står bandet på helt egne bein, med ufattelig sterke og fantastiske låter.

Charlie Steen, bandets vokalist og heftig utagerende frontmann jobbet godt med BLÅ-publikumet. Ikke misforstå, han prøvde seg ikke på noe publikumsfrieri. Hans intense scenetilværelse var vanskelig å ikke bli påvirket av, og det ble bare forsterket av at musikken som ruller og gikk bak han var så sterk. Alle godord som har blitt hvisket rundt omkring under by:Larm om å få med seg Shame stemmer. Nå har de gjort sine to opptredener, og de som ikke fikk oppleve noen av de får sjansen igjen på Øyafestivalen i august.

karakter 10

Kjartan Lauritzen på Parkteatret

Det blir vanskelig å skrive om Kjartan Lauritzen sin konsert på Parkteatret uten å mer eller mindre skrive av fra opptredenen han gjorde på Trondheim Calling. Da spilte han på lille, intime Diskoteket med bare dj og hypemann i ryggen. Konserten på Parkteatret var stort sett bygd på de samme elementene, bortsett fra under avslutningslåten «Fredag» hvor scenen blir stormet av dansere, blåserekke og trommeslager for en ordentlig utblåsning på slutten av nok en ufattelig herlig konsert. Det er spennende å se utviklingen til Kjartan Lauritzen, både den musikalske reisen og hvordan han på hver konsert er mer ettertraktet. Ta en titt på anmeldelsen fra Trondheim Calling for et hakket dypere dykk inn i hvordan det er å være på konsert med #FENOMENET, kort oppsummert er det frihetsfølelse uten så voldsomt mange sidestykker.

karakter 10

– Roger Hansen