Fem år er ganske lenge.

Postet torsdag 26. mars 2015

NMHD logo
NY MUSIKK HVER DAG har femårsdag i dag, herlighet.

Fem år er ganske lenge å drive med noe som helst egentlig. Det at det nå er fem år siden jeg skrev det aller første innlegget på nettsiden hvor NY MUSIKK HVER DAG (NMHD) hadde sitt første hjem er veldig rart å tenke på. Det hele startet med The Good, The Bad & The Queen sin låt «The Good, The Bad & The Queen». Såklart er det noe småflaut å se tilbake på de første månedene med mine skriblerier om musikk, jeg var yngre og uerfaren når det kom til det å skrive ned tanker om musikk.

Likevel er det mest av alt fantastisk gøy og ikke minst fint å se tilbake på de første årene mine med NMHD. Årene før vi skiftet ut det røde designet og blogg-formatet hos blogg.no med .net, ordentlig oppdeling av kategorier og en forside som illustrerte hva baktanken egentlig var. Et musikkmagasin på nett, tuftet på og drevet av det som på den tiden var en person sine tanker, meninger og smak, nemlig meg.

De siste dagene har gått mye til å kikke i arkivene, til å se på hva jeg skrev om tilbake i oppstarten. Hvilke band jeg skrev om som har #fåttdettil og hvilke som ikke har, hvilke som går gått hvilke veier. Dagen etter saken om The Good, The Bad & The Queen skrev jeg om et band som i tiden etter har blitt et av de desidert stødigste og beste bandene i Norge, Death By Unga Bunga med låten «Don’t Go Looking For My Heart». Okkultokrati var innom rett rundt utgivelsen av første albumet, Kvelertak var innom like før utgivelsen av sitt første album og Team Me mellom Urørtfinalen og debutalbumet. Einar Stray var innom mot slutten av 2010 og i starten av 2011 var både Bloody Beach, Dark Times, Dråpe, Sandra Kolstad og Tremoro Tarantura innom.

I tiden mellom da og nå har også Gerilja, Sigurd Julius (før seieren i Urørtfinalen), Fredrik William Olsen fra Kråkesølv (og Kråkesølv selv), Morten Myklebust fra Apothek, Hanne Kolstø, CCTV, Purified In Blood, Bendik Baksaas og Bendik for å nevne en stor håndfull blitt omtalt på siden før vi flyttet til nymusikkhverdag.net.

Nå vil jeg ikke få det til å virke som dette er en skrytesak hvor jeg prøver å vise hvor fantastisk oppdatert og flink jeg var de første årene. Dette er kun en stor takk, en stor takk til alle de nydelige bandene og artistene som har startet opp og vokst seg større samtidig som NMHD har blitt større. Uten musikken hadde jeg aldri holdt på med dette så lenge som jeg har gjort.

De siste årene, da spesielt etter jeg gikk over til nymusikkhverdag.net og begynte å rekruttere andre til å skrive på siden har vært herlige å oppleve. Lesertall har økt, bandene og artistene jeg skrev om de første årene har blitt mye mer etablerte og vi har utviklet konseptet langt forbi utgangspunktet. Det er kanskje ikke så altfor mange av dere som vet at NMHD egentlig bare skulle være et sted hvor jeg skrev om en ny låt fra et nytt band hver dag?

Det er deilig å se at noe så enkelt har vokst seg til å bli noe større, i tillegg til noe jeg føler det er verdt å bruke tiden min på. NMHD er min lidenskap, mitt forsøk på å løfte opp musikk fra både Norge og utlandet som jeg, de andre skribentene og fotografene mener er verdt å løfte opp og vise frem.

Dette har holdt på i fem år, og tro meg, det blir fem år til. Minst.

– Roger Hansen