Intervju: Chain Wallet

Postet fredag 29. august 2014

Chain Wallet
Bergensbandet Chain Wallet slapp i dag sine to første låter. Vi tok en liten prat med dem om nettopp disse låtene, hvordan det er å være band i Bergen akkurat nå og bandets visuelle side.

Chain Wallet er et band som har jobbet med sakene sine i Bergen en god stund, og er endelig klare til å vise frem sine to første låter. Trioen gir i dag ut singelen Stuck in the Fall / Same Place gjennom Nabovarsel, som senere i år også blir gitt ut på sjutommer. Låtene viser etter min mening et modent band som tvilsomt kommer til å falle i synkehullene som vanligvis truer ferske norske band, Chain Wallet virker til å ha tingene sine i orden og en plan for fremtiden.

Vi tok en liten prat med bandet om nettopp Stuck in the Fall / Same Place-utgivelsen, om hvordan det er å være band i Bergen akkurat nå og bandets visuelle side. Skru på låtene i Soundcloud-spilleren under og les hva Chain Wallet har å si like under.

«Stuck In The Fall» har etter min mening preg av kjent og kjær åttitalls gitarlyd, et romslig lydbilde og en bittersøt modenhet. Er dette noe dere kan si dere enige i? Hva er og betyr låten for dere?
Beskrivelsen din er utmerket. Vi brukte ganske lang tid på sette rammene for hvordan vi skulle høres ut. Og så videreutviklet vi soundet i studio, sammen med vår eminente produsent Matias Tellez.

Bittersøt nostalgi og melankoli er gjengangere i tekstuniverset vårt. Gjerne også med et snev av naivitet. Vi legger mye stolthet i melodier og det å prøve å strukturere låtene på god måte. «Stuck in the Fall» ble skrevet i fjor høst, og den vil nok alltid være en veldig viktig låt for oss. Det er den første låten vi laget hvor vi tenkte at: «Yes! Der har vi den.». I tillegg har låten en tekst vi er godt fornøyde med. Vi er ikke metafor-horer, men det er definitivt noen spennende lag i den teksten.

«Same Place» legger seg på en mørkere linje, men også her dukker filmer kun gitt ut på VHS opp i assosiasjonene mine. Til tross for at deres låt og Ice Cream Cathedral sin låt er ganske ulike mener jeg at denne musikkvideoens visuelle stil kler «Same Place» godt. Hvordan ser en musikkvideo fra Chain Wallet ut i deres hoder?
Vi er ganske inspirert av den estetikken du omtaler. Vi ser mye filmer fra åtti- og nittitallet på youtube, filmer som åpenbart er blitt rippet fra VHS. Den visuelle delen av prosjektet er veldig viktig for oss.

Du skal ikke se bort ifra at vi mekker en sånn video en gang i fremtiden, men i denne omgang har Kristian Engelsen og Torbjørn Sundal Holen nettopp ferdigstilt en nydelig musikkvideo for “Stuck in the Fall”. Den er skutt på 16mm-film, og ser HELT fantastisk ut. Musikkvideoen legger seg ganske tett opp til tematikken i låten, og er en av disse videoene man blir litt nummen etter å ha sett. Den slippes snart!

I deres presseskriv sier dere noe jeg er svært enig i, nemlig: The truth is: There has never been a «Bergen Wave». Just a surprising and unexplainable stream of interesting new acts.» Hvordan opplever dere det å være musikere i Bergen?
Bergen har et fantastisk musikkmiljø. Vi deler studio/øvingslokale med The New Wine, Put Your Hands Up For Neo-Tokyo og Advanced Language. Miljøet der oppe er fantastisk. Mye humor og fri flyt av analoge synther og gitarcapoer. I tillegg er vår produsent Matias involvert i masse kule prosjekter som vi inspireres av og digger. Det skjer så ufattelig mye bra i musikk-Bergen for tiden. Det er ikke tilfeldig at vi gir ut låtene våre på Bergensbaserte Nabovarsel, et av Norges feteste labels.

Hvor går veien videre for dere nå som Stuck In The Fall / Same Place sju-tommeren er ute?
Vi øver med vårt fulltallige band til debutkonserten vår på Den Elleville Festen. Vi skal også gjøre flere konserter i løpet av høsten. Det blir nok en tur til hovedstaden før jul. Også blir det jo snart slipp av musikkvideoen, som vi gleder oss vilt til å vise frem. I tillegg jobber vi jevnt med nye låter til vår neste utgivelse. Mye gøy som skjer med Chain Wallet fremover.

– Roger Hansen