Låt: Lamark – «Sorry Baby»

Postet mandag 20. mars 2017

Lamark - Sorry Baby
Lamark imponerer stort med sin nye, bittersøte og noenlunde desperate singel «Sorry Baby» fra hans kommende andrealbum.

Foto: Vår Wilse

Det har gått et par år siden Lamark slapp sitt debutalbum God Nok GrunnNå er endelig oppfølgeren i relativt sikte, hans andre album slippes til høsten. Veien mot albumet startet med singelen «Kroppspoesi» tilbake i mai ifjor, og nå er en ny låt på plass, titulert «Sorry Baby».

Sigurd Lamark som han heter har lenge vært en spennende låtskriver, både som solo-artist og frontfigur i sitt tidligere band Ihab. Som solo-artist har han vokst mye i årene mellom God Nok Grunn og «Sorry Baby», kanskje aller mest når det kommer til det å slippe seg ordentlig løs. Rent sonisk bygger «Sorry Baby» et høyenergisk pop-fundament med The Strokes-referende gitarlinjer og akkurat passe løpsk trommespill. Tekstlig er Lamark både desperat, beklagende og insisterende. En potent kombinasjon som utvilsomt inviterer til gjentatt lytting.

Lamark selv sier at han på «Sorry Baby» vil; «ta lytteren med på en følelsesmessig reise gjennom bygatene, anført av et samplet piano og trommer med melkesyre-puls. Teksten hinter om et moderne menneske i valgmaksimalismens tyranni.»

Turnédatoer:
21. mars – Den Gamle Skobutikken, Oslo
25. mars – Antikvariatet, Trondheim
30. mars – Café Circa, Tromsø
31. mars – Dama Di, Bodø

– Roger Hansen