Låtpremiere: Howlin’ Sun – «Day To Day Blues»

Postet onsdag 15. mars 2017

Howlin Sun Promo China
Hør Bergensbaserte Howlin’ Sun sin nye låt «Day To Day Blues» og hør hva de har å si om blant annet hvordan det var å spille på fjorårets Vill Vill Vest og hva man kan forvente fra det kommende debutalbumet.

Foto: Chris Andre Aadland

Howlin’ Sun er et Bergensbaserte rockeband med forkjærlighet til 60-tallets blues. Ifjor spilte de på Vill Vill Vest som en av juryens utvalgte, i år kommer debutalbumet. «Day To Day Blues» er bandets andre singel, en låt som i følge bandet selv tar for seg dagene «Når man er blakk, bakfull og tom for varmtvann, mens man venter på livet».

Det er utvilsomt at Howlin’ Sun sin musikk har et sterkt blues-fundament. «Day To Day Blues» følger på mange måter etter en hel haug andre «I got the insert word here blues»-låter, men Howlin’ Sun står trygt på egne ben likevel. Man kommer langt med sterkt samspill og god sjangerforståelse. Ta en lytt på låten og les et lite intervju vi gjorde med bandet like under.

For de som ikke vet, hvem og hva er Howlin’ Sun?
Howlin’ Sun er en rocke-kvartett fra Bergen – et band for folk som liker gitar, groove og intensitet.

Dere var en del av juryens utvalgte under fjorårets Vill Vill Vest, hvordan var det å spille der?
Det var kult å være en del av en festival som preget byen på en så bra måte. Det var som alltid dødsfett å spille, men også det å gå rundt å se på konserter de to dagene var veldig fint. Det hele var veldig bra og ekte, i motsetning til det man kanskje møter på en del andre bransjefestivaler. Det eneste som kanskje var litt kunstig med festivalen var det bergenske tropeværet den ble avholdt i – men det levde vi godt med.

I presseskrivet til «Day To Day Blues» snakker dere om at låten handler delvis om meningsløse dager, og at låten kom til dere i en periode med en god del slike dager. Har dere kommet dere ut av gropa nå?
Vi skulle gjerne ha snakket ut om den tunge tiden her, men vi må dessverre vente med det til Se og Hør skal ha hjemme-hos-reportasje i hybelen til gitaristen vår. Ekslusivitet og sånn, beklager!

Hva kan man forvente av debutalbumet dere slipper til høsten?
Man kan forvente en variert rockeplate med mye groove og fandenivoldskhet. Se for deg en god dose Nico og Vinz toppet med Imagine Dragons og et lite snev av Sirkus Eliassen – platen blir trolig ikke slik.

Hvordan ser veien videre ut for Howlin’ Sun?
Veien videre ser veldig bra ut. Vi kommer til å slippe noen singler fremover, så blir det litt spilling i sommer og en plate og påfølgende turné til høsten. Kan til slutt legge til at folk som er bosatt i Bergen har mulighet til å se oss med The Dogs om noen uker på Garage.