Musikkvideo: Jimi Somewhere – «Escape»

Postet tirsdag 21. mars 2017

Jimi Somewhere - Escape
Se Jimi Somewhere sin vakre musikkvideo til den minst like vakre låten «Escape».

Foto: Skjermbilde fra musikkvideoen

Det er en god håndfull artister jeg gikk glipp av under årets by:Larm som jeg virkelig skulle ønske jeg fikk sett. Jimi Somewhere er definitivt en av dem. Hans musikalske uttrykk er vanvittig spennende, Jimi Somewhere presterer å lage en diger klangfylte stemning ut fra enkle men perfekt sammensatte elementer. «Escape», en låt fra hans utgivelse Memoria fra fjoråret som han lagde sammen med Kyle Ennui, en rapper fra Washington D.C. som Jimi Somewhere ble kjent med gjennom det store internett. Ennui sitt vers er dessverre kuttet fra videoversjonen.

Både musikken til Jimi Somewhere og det visuelle uttrykket i musikkvideoen til «Escape» gir meg sterke assosiasjoner til et annet ungt talent. Kevin Abstract, en rapper fra den musikalske gruppen Brockhampton. Både Abstract og Somewhere er glad i skimrende, enkle melodier og utflytende låtstrukturer. I tillegg er det i begge musikalske prosjekt en ung nerve og et følelsesliv som ut fra tekstene havner midt i venn-diagrammet mellom naivt, intenst, ungdommelig, romantisk og evigvarende. Disse elementene fra musikken blir forsterket av musikkvideoen sin fokus.

Jimi Somewhere selv forklarer videoen slik; «Jeg ville at videoen skulle være en kjærlighetshistorie, men samtidig ville jeg beholde den mørke følelsen som låta gir meg. Jeg liker også virkelig konseptet klining. Det er en så vakker måte å vise hengivenhet på. Sammen med min venn Anders Gjærde og regissør August Strand spilte vi inn videoen på to kvelder, og jeg er virkelig fornøyd med resultatet. Den får meg til å føle mye, og det er for meg den aller viktigste tingen når det kommer til kunst.»

– Roger Hansen