Nyheter: Jansen Plateproduksjon + Big Dipper = Round 2

Postet torsdag 23. april 2015

Round 2
Jansen Plateproduksjon og Big Dipper slår seg sammen og blir Round 2, nytt plateselskap dedikert til reutgivelser av norske klassikere. Starter med å gi ut Folque og Kåre & The Cavemen på nytt i mai og juni.

Foto: Round 2

Selv om ENO har lagt store deler av sin virksomhet på hylla så skal jeg unngå å prate for mye om vinylrenessansen som har holdt på i en liten årrekke nå. Romantikk rundt følelsene det fysiske formatet får frem i en del mennesker til side, det er liten tvil om at vinyl har blitt et større og større fokusområde når det kommer til å gi ut musikk fysisk. Nye utgivelser og reutgivelser.

Her til lands har vi til nå opplevd noen tilfeller her og der av reutgivelser. Noe fra Jokke sin katalog, og nylig ble det klart at Dumdum Boys skal gi ut samtlige studioalbum på vinyl over de neste ti månedene. Da var det ganske på tide at noen forente sine krefter og virkelig gikk inn for å hente opp igjen gamle klassikere fra norsk musikkhistorie som vinylsamlerne enten har gitt opp eller glemt?

Jansen Plateproduksjon og Big Dipper har nå gått sammen for å lage Round 2, et plateselskap som gir gamle norske utgivelser nytt liv. 15. mai kommer Folque sitt selvtitulerte album i en forseggjort pakke og 12. juni får vi Jet Age av Kåre & The Cavemen for første gang på vinyl.

Følg med på Round 2 sine facebooksider.

Round 2 planlegger ca. fire årlige utgivelser og foreløpig er følgende plater klare for slipp i 2015:

15. mai: Folque – S/T 
12. Juni: Kåre & The Cavemen – Jet Age (Første gang på vinyl!)
Høst: Firebeats Inc. – S/T (Første offisielle reutgivelse på vinyl. Dobbel LP med bonusspor)

R2LP001

R2LP002_1400x1400