Videopremiere: Ice Cream Cathedral – «The Torso Holds The Hearts»

Postet onsdag 22. februar 2017

ICC :: Stephanie Stål
Ice Cream Cathedral ser til svensk og russisk film fra 1960-tallet i sin musikkvideo til sin nye singel «The Torso Holds The Hearts».

Foto: Stephanie Stål

Danskene i Ice Cream Cathedral dukket opp på NMHD sin radar tilbake i 2013 med den spennende utgivelsen Imprint EP, og har vært et godt band å komme tilbake til mangfoldige ganger siden da. Imprint EP ble fulgt opp av albumet Sudden Anatomy som ble sluppet gjennom norske Riot Factory, og nå er de i gang med å pushe ut ny musikk. I november ifjor slapp de låten «Diving For Pearls», og i dag kom oppfølgeren «The Torso Holds The Hearts». En vakker, saktegående låt på over seks minutter. Låten slippes gjennom en minst like vakker og saktegående musikkvideo.

Videoen er regissert av Kristian Paulsen fra Ice Cream Cathedral, og filmet av video-kunstner Tobias Kiel ved Selsø i området rundt Roskilde Fjord og ved Siglifjörður på Island. Paulsen selv dro ut inspirasjon fra svensk og russisk film fra 1960-tallet for å skape det dvelende uttrykket i musikkvideoen.

Kristian Paulsen har følgende å si om «The Torso Holds The Hearts» sin visuelle kompanjong: «Videoen er inspireret af 1960’ernes svenske og russiske film, hvor fremstillingen af middelalder såvel som science fiction for mig repræsenterer en rustik sammensmeltning af fortid og fremtid. I vores video dvæler vi ved de flerdimensionelle billeder, der bevæger sig med sangens lyriske og musikalske dynamik, og de bliver en kommentar på vores generations søgen efter selvet på en døende planet.»

– Roger Hansen