Videopremiere: Spielbergs – «Ghost Boy»

Postet onsdag 22. mars 2017

spielbergs ghost boy
Se premieren på musikkvideoen til Spielbergs sin åtte minutter lange «Ghost Boy», en video om sosial isolasjon og hvor vanskelig det kan være å ta kontakt med andre mennesker

Foto: Skjermbilde fra musikkvideoen

Til tross for at Spielbergs i stor grad spiller nokså rett fram fuzza indierock har de prestert å lage en åtte minutter lang følelsesmessig berg-og-dal-bane. Låten heter «Ghost Boy» og ble sluppet tilbake i desember ifjor. Spielbergs jobber også her med de samme strukturene som på sine låter med mer sjangertypisk lengde, men på «Ghost Boy» lar trioen de forskjellige elementene få tid til å vokse seg store, mye større enn de får lov til i bandets mer kompakte låter. I morgen (23.mars) spiller de sammen med Lumikide på Kampen Bistro.

Dette større spillerommet fungerer godt sammen med låtens nye musikkvideo, som du ser her hos oss før noe annet sted. Videoen er regissert av ganske så ferske Torjus Thesen, og hovedrollen spilles av Isabel Christine Andreassen, som blant annet er kjent fra filmen Flukt. Låtens lengde gir Thesen og Andreassen gode muligheter til å bygge en narrativ i løpet av de åtte minuttene de har til rådighet. De klarer å bygge opp en sterk stemning og klarer å vise Oslo slik Isabel Christine Andreassen sin karakter opplever den kun gjennom hennes blikk, fakter og kroppsspråk. Gi «Ghost Boy» sin musikkvideo åtte minutter av dagen din, du kommer ikke til å angre.

Regissør Torjus Thesen forklarer musikkvideoen slik; «Den handler om det å føle seg alene selv om man har steder å være og folk å være med. Det kan kanskje sammenlignes litt med at man kan ha 1000 venner på facebook, men ingen å faktisk snakke med.»

– Roger Hansen